Alla inlägg den 16 augusti 2009

Av KA 2 - 16 augusti 2009 00:32

Redaktionen har medverkat två dagar på pågående JSM på VM och även om en dag återstår av tävlingen så är det dags för några sammanfattade punkter innan minnet sviker.

   Inledningsvis så ska det väl konstateras att vi vår vana trogen gärna kommenterar flera av de positiva (och dessvärre även någon negativ) händelser runt arrangemanget och inte nödvändigtvis från just själva tävlingsmomenten. Dvs. som vanligt.

Och som vanligt står vi också på löparnas sida!


  • Vaktis Leandersson. Vaktis gjorde ett mkt gott intryck på oss och verkade inte alls nedslagen och frustrerad av sina långdragna skadeproblem samtidigt som Lillebror erövrat världen. Han lät meddela att han ska försöka sig på en ny specialbehandling och räknar med att börja träna så smått i oktober igen. Han sadlar också om från Vaktmästare för att bege sig till Stockholm och studera till Gymnastikdirektör, sannolikt har han hört talas om Gympas generösa (ej förekommande) arbetstider och goda lycka på Nivå kvällstid.

  • Stekarn. Den kände amerikanske löpartränaren Jack Daniels brukar hävda att det finns 4 olika typer av löpare, jag tänker inte lista dem här och nu utan bara konstatera vilken kategori vår Stekare tillhör.            Nämligen vad Daniels fritt översatt kallar "en tränares frustration",

       dvs. en löpare som besitter en jävla massa talang men av olika  

       anledningar inte tränar. Detta väger dock den charmige Stekaren upp

      med sin personlighet, aldrig sen att bjuda in KB i den fyrkantiga

      doktorsvillan ett stenkast från Västra Mark. Ej oväntat hade Stekarn

    party på uteterrasen med mestadels kvinnliga deltagare, men hur unga 

    var egentligen dessa damer Stekarn? NU tycks iallafall KB har fixat en 

    blind-dejt  åt den vältrimmande Bergåsa-sonen.

    Stekarns krav för att hjälpa till som funktionär är redan klassiska:

    "Jag kan inte på hela fredagen. Jag kan komma på lördagen, men 

     tidigast 14:00 och vill då sköta uppropet till F19. På söndagen kommer

     jag inte alls." 


  • Lill-Sölve. Drabbades tyvärr av förkyling vid stora SM och kände sig riktigt kraftlös när han DNF:ade i Malmö i början av månaden. Nu hade han dock vilat ut igen och lekte sig igenom kvalet på 1500 m under fredagen och kickade ifrån samtliga i finalen på lördagen och tog sitt 50-elfte SM-guld. Några timmar senare vann han kontrollerat sitt försöktsheat på 800 m. Dessutom 1 år kvar i P19-klassen.

  • Staffan Ek & Björnstorp-Arne. Tänk vad åren går! Arne & KB lärde känna varann lite grann första gången på HAIS-spelen 2005 där de båda sprang 3000 m (ett lopp som förövrigt vanns av Vaktis på 9.03 min). Året efter sprang KB mot Arnes då mkt unge adept Staffan Ek på Luciastafetten (5*1650 m) och lyckades precis hålla undan för den då blott 15-årige ungtuppen. Sedan dess har Staffan utvecklats i en härlig och hälsosam takt (tack vare Arne vill vi mena) och är idag cirka 30 sekunder snabbare på 1500 medan KB bara är 3 sekunder snabbare. Idag gjorde Staffan 3.55,62 och blev 4:a i P19! Vi hade unnat honom ett brons, trots att han småbrottades med Lill-Sölve på bottrelång!

      Att dessutom Skäggis och Arne idag fann varann framför korvalådan i

      ett samtal om 91:orna ökar cred-poängen.


  • Klubben - Rolle & Åke. KA2 har väl sedan mitten av 90-talet (då tom. den trogna Skäggis bytte klubb, men dock ej varken tjej eller Staud) ingen direkt huvudprioritering på att satsa och bry sig om löparna. Hur mkt uppskattade egentligen tex. Snusarn och Elgen MZ? MEN nu ser vi dock ett ljus i bl.a Rolle & Åke, som känner igen oss löpare, kan våra namn, pratar med oss och visar intresse för att löpargruppen ska bli fruktsam. Detta är vi väldigt tacksamma för och allt kan bara bli bättre! Vi hoppas att löparna kan bli ännu mer uppskattade i framtiden och att man inser att löpare kommer stöpta i olika former och med olika förutsättningar och ambitioner. Alla kanske inte har talang för att springa 800 m och 1500 m bana hur hårt de än tränar, försöker och vill. Var finns helhetstänket där man är beredd att värdera löpare som är bäst på stadslopp och terräng? En löpare som tränar 6-8 pass i veckan och springer milen på 32-34 minuter kallas idag av många självutnämnda "friidrotts-orakel" för motionärer. Nej, jag menar inte att de är elitlöpare och jag menar inte att de ska ha stora träningsbidrag, men de förtjänar baske mig att tas på allvar och få sin insats rättvist värderad. Alla föds inte med ben som Joel Johansson!

  • Jimmy Mattsson - kanslistKB hade idag sin första kontakt med nya kanslisten JM, när han skulle lämna över kvittenser på egenbetalda startavgifter. KA2-kanslist ja, den kanske absolut svåraste positionen att fylla i klubben efter klassiska och ovärdeliga Kajsa Johannesson.

         KB fick dock ett riktigt trevligt bemötande och beröm för sin fina

      redovisning trots att JM naturligvis hade mkt annat att tänka på mitt i

     tävlingen. Detta bådar riktigt gott och vi kommer givetvis att hålla 

     Kajsa uppdaterad på fortsättningen!


  • Sandra Wagner & Moa Hjelmer. Två unga och i år välförtjänt hypade 400 m-tjejer som imponerade stort idag. Vi föredrar dock klart SW av olika skäl, främst för att hon vågar tävla på överdistans (vann försöken på 800 m hur lätt som helst) och hennes härliga steg!

  • Ryktet nådde oss idag att Elg nu stämplar in på över 100 pannor och att han har valt att placera överskottet runt midjan. Men faktum kvarstår, han tar sannolikt fortfarande 1.65 i höjd med jeans och han har hittills bara lyckats springa över 2.00 min på 800 m en enda gång i tävlingssammanhang.

  • Gratis-Kaffe med Skäggis - kan få en att överleva även en långrandig regning funktionärsdag.

  • Varför kom inte flera gamla storlöpare och tittade trots fri entré? Vad gjorde Heldan? Vad gjorde Porse? Varför erbjöds inte Kosken att komma ned som prisutdelare på 1500 m?


  • Varför betyder dialekt så mycket? Är stockholmare snorkiga eller låter det bara så? Ett tag var det lite väl mycket "Kom igen nurå Tureberg!"  Och när vi sedan får veta att välkände KB i egenskap av funktionär och flerårig idellt engagerad medlem ber att få lägga sina blöta kvittenser på 2 torra A4-papper på sekretariatet och blir tilltalad "Vart e du?" blev han inte bara konfunderad utan också lite ledsen. Ödmjukt nog bjuder han på en ny chans och är beredd att stryka ett streck över det inträffade. 

Coach Frasse vet hur man tar hand om sina löpare utanför träningen. Öl, drinkar, flickor och småländska!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Länkar

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards